BMW X3 M, BMW X3 M40i şi BMW X3 M40d.

Plăcerea de a conduce încărcată de adrenalină pe orice tip de teren: automobilele BMW X3 M impresionează prin designul lor expresiv. Cu toate acestea, combinaţia între exclusivitate şi eficienţă este cea care defineşte cu adevărat caracterul lor independent, sportiv. Modelul BMW X3 M inspiră prin ADN-ul pur motorsport şi dinamica de condus puternică la un nivel suprem.

Modelele BMW X3 M40i şi BMW X3 M40d au caractere la fel de sportive şi impresionează prin echilibrul perfect măsurat între dinamică, confort şi eficienţă, împreună cu un nivel ridicat de practicabilitate zilnică.

 

BMW X3 M:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 11.0–10.6
Emisii medii de CO2, în g/km: 251–241

BMW X3 M40i:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 9.5–8.7
Emisii medii de CO2, în g/km: 217–199

BMW X3 M40d:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 7.3–6.6
Emisii medii de CO2, în g/km: 192–173

COMPARAŢIE MODELE BMW X3 M.

Cele mai importante detalii de performanţă dintr-o privire: motor, suspensie şi putere.

BMW X3 M – INFORMAŢII DESPRE PRODUS.

Dinamica de condus şi elementele de design ale modelului BMW X3 M.

Caracter unic X şi dinamică de condus sportivă de cel mai înalt calibru: BMW X3 M întruchipează aceste atribute la fiecare kilometru cu ADN-ul său motorsport autentic. Echipat cu un motor BMW M TwinPower Turbo pe benzină cu 6 cilindri în linie cu performanţă ridicată de 480 CP (353 kW), tracţiune integrală xDrive M şi diferenţial M activ, acest excepţional Sports Activity Vehicle (SAV) garantează performanţe pline de adrenalină atât pe şosea, cât şi pe circuitele de curse. Proporţiile puternice şi elementele expresive de design M stau la baza caracterului dinamic al acestui model X. În interior, detalii precum volanul M îmbrăcat în piele, schimbătorul de viteze M şi scaunele sport pentru şofer şi pasagerul din faţă compun o imagine de ansamblu sportivă şi exclusivistă.

Dinamica

Motorul performant BMW M TwinPower Turbo pe benzină cu 6 cilindri în linie.

Motorul M TwinPower Turbo pe benzină cu 6 cilindri în linie oferă distribuţie superioară a puterii, condus lin şi sunetul inconfundabil al motorului M. Cele două turbocompresoare MonoScroll, sistemul de injecţie directă de înaltă precizie, sistemul de control complet variabil al supapelor şi sistemul de control variabil al arborelui cu came asigură o performanţă excepţională, dezvoltând 480 CP (353 kW) şi un cuplu impresionant de 620 Nm.

Suspensie specifică M.

Suspensia adaptivă specifică M subliniază potenţialul dinamic mare al automobilului. Modul de conducere COMFORT asigură o deplasare lină pe suprafeţe denivelate. Modul SPORT este perfect pentru drumurile de ţară şi pentru circuitele denivelate. Direct şi fără compromisuri, SPORT+ garantează o experienţă deosebit de precisă pe circuitele nivelate.

xDrive M.

BMW xDrive M cu diferenţial M activ garantează tracţiune şi dinamică de condus maxime, atât în călătoriile zilnice, cât şi pe circuitul de curse. Tehnologia specifică M îmbină agilitatea caracteristică tracţiunii spate cu controlul oferit de sistemul de tracţiune integrală. Poţi alege între următoarele variante de tracţiune: tracţiune integrală şi tracţiune integrală sport.

Transmisie Steptronic M cu 8 trepte şi Drivelogic.

Transmisia Steptronic M cu 8 trepte şi Drivelogic oferă numeroase opţiuni de schimbare a vitezelor: foarte dinamic sau confortabil. Treptele de viteză pot fi schimbate în mod manual, folosind schimbătorul de viteze sau padelele de schimbare a treptelor de viteză de pe volan şi viteza de schimbare a transmisiei automate poate fi ajustată folosind Drivelogic.

M Servotronic.

În fiecare situaţie de condus, sistemul M Servotronic oferă putere optimă de direcţionare prin ajustarea sa în funcţie de viteza curentă de rulare. Mai mult, acesta asigură un răspuns direct şi precis al direcţiei, la orice viteză. Sistemul este reglat special pentru modelele M şi dispune de trei setări diferite, care pot fi selectate prin intermediul configurării M.

Frâne M din material compozit.

Datorită folosirii unui amestec de materiale, frânele M din material compozit oferă valori de decelerare impresionante şi sunt extrem de stabile şi durabile. Acestea cântăresc mai puţin, ceea ce are un impact pozitiv asupra agilităţii, a dinamicii şi a acceleraţiei. Etrierele în roşu lucios şi cu logo M sunt elementele cheie ale acestui sistem de frânare M performant.

Design

Design frontal.

În zona centrală a secţiunii frontale este amplasată grila frontală specifică M cu bare duble în negru lucios. Tuburile de lumină impresionant de înguste cu faruri adaptive cu LED par să se întoarcă spre grila radiatorului specifică M şi completează aspectul dinamic. Această impresie este completată de gurile de admisie trapezoidale cu structură de fagure de miere care oferă ventilaţie suplimentară pentru unitatea M Power.

Jante M din aliaj uşor Double-spoke de 20”, tip 764 M, Gri Orbit, cu anvelope mixte.

Jante M din aliaj uşor V-spoke de 21”, tip 765 M, în Jet Black Bicolor, lucioase, cu anvelope mixte, dimensiuni faţă 9,5 J x 21, 255/40 ZR21 şi spate 10 J x 21, 265/40 ZR21.

Oglinzi M exterioare.

Oglinzile exterioare M optimizate aerodinamic reprezintă o parte importantă a designului M sportiv şi dinamic. Ataşate caroseriei cu o bază proiectată cu două punţi, acestea subliniază estetica automobilului şi transmit un sentiment de inginerie de precizie până la ultimul detaliu. Semnalizatoarele suplimentare cu tehnologie LED sunt integrate în ramele oglinzilor.

Volan M îmbrăcat în piele.

Volanul M îmbrăcat în piele, cu padele de schimbare a treptelor de viteză şi cu zone ergonomice pentru degetul mare oferă o experienţă de condus directă şi sportivă şi un maxim de control. Multifuncţionalitatea integrată permite operarea diferitelor sisteme multimedia şi de asistenţă. Butoanele roşii M1/M2 pot fi utilizate pentru a accesa două configuraţii M Drive presetate.

Scaune M Sport cu caracter ergonomic.

Scaunele M Sport ergonomice au reglaje multiple şi tetiere parţial integrate şi oferă suport excelent în părţile laterale pentru tine şi pasagerul din faţă. În plus, lăţimea spătarului poate fi ajustată în mod individual. Designul deosebit, cu logo M negru, subliniază alura sportivă a automobilului.

Manetă M pentru schimbarea vitezelor.

Maneta M iluminată pentru schimbarea vitezelor este decorată cu un model specific M şi este foarte uşor de utilizat. În modul S manual, conducătorul auto poate schimba vitezele manual folosind schimbătorul de viteze sau padelele de schimbare a treptelor de viteză; în modul D schimbarea treptelor de viteză se realizează automat. Comutatorul Drivelogic permite selectarea uneia dintre cele trei programe de schimbare specifice M.

BMW X3 M – IMPRESII.

MODELELE BMW X3 M40i şi M40d – DETALII IMPORTANTE.

Dinamica de condus şi elementele de design ale BMW X3 M40i şi BMW X3 M40d.

Spiritul de aventură intră într-o nouă eră de confort şi eficienţă: cu caracteristici exclusive pentru exterior şi interior, cum ar fi pachetul M Aerodinamic şi o serie de elemente tehnologice impresionante, modelele BMW X3 M40i şi BMW X3 M40d îşi consolidează ADN-ul sportiv – şi oferă o dinamică de condus remarcabilă pe orice teren.

Dinamica de condus

Motorul BMW M TwinPower Turbo cu 6 cilindri.

BMW X3 M40i este propulsat de un motor pe benzină de trei litri cu 6 cilindri în linie cu tehnologie BMW M TwinPower Turbo. Cu o putere de 354 CP (260 kW) şi un cuplu maxim de 500 Nm, acesta are o performanţă extrem de sportivă. În plus, accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 4,8 secunde. Modelul BMW X3 M40d are un motor diesel cu 6 cilindri cu o putere de 326 CP (240 kW) şi cuplul maxim de 700 Nm. În plus, accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 4,9 secunde.

Suspensie M Sport

Suspensia M Sport se remarcă datorită caracterului dinamic şi a amortizoarelor cu reglaj mai rigid. Dispune de presetări pentru o cursă mai mică a amortizoarelor şi pentru întărirea stabilizatoarelor. Împreună, acestea determină un răspuns mai direct al suspensiei cu design sportiv şi asigură un stil dinamic de condus.

Transmisie Steptronic Sport cu 8 trepte.

Transmisia Steptronic Sport cu 8 trepte asigură o schimbare foarte sportivă a treptelor de viteză. Aceasta este disponibilă în versiune automată sau manuală, cu padele sau schimbător de viteze – pentru condus confortabil sau foarte dinamic. În modul SPORT şi cu schimbătorul de viteze în poziţia S/M din stânga, acţiunea de schimbare a treptelor este configurată pentru a oferi cea mai bună performanţă.

Direcţie sport variabilă.

Direcţia sport variabilă cu Servotronic oferă răspuns direct şi agil şi se asigură că efortul fizic necesar la virare este redus. Aceasta reacţionează la unghiul volanului cu diverse rapoarte de direcţie. Acest lucru oferă manevrabilitate îmbunătăţită în timpul condusului dinamic şi reduce efortul fizic necesar la virare atunci când parchezi sau manevrezi automobilul.

Diferenţial M Sport.

Diferenţialul M Sport optimizează tracţiunea şi stabilitatea la condus atunci când automobilul schimbă banda de rulare, când accelerează, când intră în viraje cu viteză mare sau pe suprafeţe cu denivelări. Tracţiunea este optimizată prin intermediul unui dispozitiv controlat electronic, ce reduce diferenţa dintre viteza de rotaţie a roţilor din spate.

Frâne M Sport.

Frânele M Sport au etriere fixe cu patru pistoane în partea faţă şi etriere cu un singur piston în partea spate, albastre metalizate (opţional roşii metalizate), cu logo „M”, ventilate intern, precum şi discuri de frână mai mari, pentru a oferi performanţă foarte bună la frânare. Adaptate potenţialului dinamic foarte ridicat al automobilului, permit, de asemenea, adoptarea unui stil de condus deosebit de sportiv şi un răspuns excelent la frânare pe suprafeţe umede.

Design

Elemente de design specifice pentru modelele BMW X3 M40i şi X3 M40d.

Designul modelelor BMW X3 M40i şi BMW X3 M40d transmite dinamica pură şi eleganţa sportivă. Acest efect la exterior este creat de elemente de design specifice M, cum ar fi grila frontală M cu sigla M şi lamele duble negre lucioase, oglinzile exterioare negre M şi jantele M opţionale din aliaj uşor de 21” lucioase – completate de ţevi de eşapament proeminente cu garnituri de formă liberă în stilul „Two Teeth” din crom negru. În interior, un volan M îmbrăcat în piele cu cusături contrastante şi scaune sport pentru şofer şi pasagerul din faţă scot în evidenţă flerul sportiv.

Faruri BMW Individual Shadow Line.

Luminile din pachetul M Shadow Line conferă farurilor un aspect sportiv. Toate elementele din crom sunt finisate în negru. Detaliile închise la culoare completează perfect pachetul M Shadow Line lucios cu caracteristici extinse, disponibil opţional.

Jante M din aliaj uşor Double-spoke de 21”, tip 718 M, Bicolore, cu anvelope mixte.

Jante M din aliaj uşor Double-spoke de 21”, tip 718 M, Jet Black Bicolor, lucioase, cu anvelope mixte şi runflat. Dimensiuni faţă 8,5 J x 21, 245/40 R21 şi spate 9,5 J x 21, 275/35 R21.

Pachet M Aerodinamic.

Pachetul M Aerodinamic are spoiler faţă, spoiler spate şi praguri laterale specifice M în culoarea caroseriei, precum şi difuzor aerodinamic în negru lucios. Împreună, acestea se impun prin dinamism pur şi sportivitate.

Scaune Sport pentru conducătorul auto şi pasagerul din faţă.

Scaunele Sport reglabile pentru şofer şi pasagerul din faţă dispun de numeroase opţiuni de ajustare manuală, inclusiv poziţia „înainte şi înapoi”, precum şi unghiul spătarului şi al scaunului. O opţiune suplimentară pentru şofer: reglarea lăţimii spătarului. Datorită dimensiunii mai mari a scaunului şi a suporturilor din spătar, precum şi a suporturilor laterale bine definite, acestea asigură o ergonomie excelentă şi suport lateral consistent.

Volan M îmbrăcat în piele.

Volanul M îmbrăcat în piele cu butoane multifuncţionale, emblemă M şi airbag integrat pe partea conducătorului auto este prezentat într-un design cu trei spiţe cu un decupaj pe spiţa de la ora 6. Volanul este îmbrăcat în piele Walknappa neagră, are cusături contrastante în culorile M şi zone ergonomice pentru degetul mare, astfel asigură o experienţă de manevrare directă şi sportivă a automobilului.

MODELELE BMW X3 M40i şi M40d – IMPRESII.

BMW X3 M: HABITACLU ŞI TEHNOLOGII.

Instrumentele specifice M, conceptele operaţionale, serviciile digitale şi sistemele inteligente de asistenţă a conducătorului auto ale modelelor BMW X3 M.

Mobilitate de ultimă generaţie şi senzaţia M la un nivel suprem: modelele BMW X3 M îţi oferă pe parcursul călătoriei numeroase tehnologii inovatoare şi un fler suplimentar de curse cu caracteristicile exclusive specifice M. Bucură-te de beneficiile sistemelor inteligente de asistenţă sau comunică cu automobilul tău BMW utilizând BMW Intelligent Personal Assistant. O varietate de funcţii de conectivitate şi servicii digitale sunt disponibile pentru a-ţi oferi o legătură ideală cu automobilul tău BMW şi cu restul lumii pentru a-ţi face viaţa mobilă şi mai confortabilă.

Panoul de instrumente specific M & conceptul de operare

Panoul de instrumente specific M.

Panoul de instrumente specific M* oferă o afişare deosebit de precisă şi focalizată a datelor de condus în modurile „SPORT” şi „TRACK”. În acest fel, valori precum presiunea de admisie sau presiunea şi temperatura din cauciucuri sunt întotdeauna vizibile, chiar şi pe circuitul de curse. Operarea şi configurarea se efectuează folosind butonul „M MODE” de pe unitatea de control din consola centrală. *Disponibil pentru BMW X3 M Competition şi BMW X3 M.

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional cu funcţie de navigaţie include două ecrane de afişare de înaltă calitate, care au un Control Display de 12,3” de înaltă rezoluţie cu operare tactilă şi un afişaj de instrumente complet digital de 12,3”. Sistemul de operare BMW 7 poate fi operat şi prin intermediul controlerului iDrive Touch.

Setările M.

Setările M* îţi permit să configurezi diferiţi parametri ai dinamicii de condus, precum caracteristicile motorului, ale suspensiei şi ale direcţiei, reglajele xDrive M sau intensitatea nivelului de control pentru sistemul de control dinamic al stabilităţii (DSC – „Dynamic Stability Control”), în funcţie de necesităţile individuale. *Disponibil pentru BMW X3 M Competition şi BMW X3 M.

BMW Head-Up Display cu funcţii specifice M.

Sistemul BMW Head-Up Display integral color cu funcţii specifice M* proiectează toate informaţiile esenţiale pentru condus direct în câmpul tău vizual. Prin simpla apăsare a unui buton, poţi selecta afişajul specific M, ce are indicator de schimbare a treptelor de viteză, turometru sub formă de scală variabilă în funcţie de turaţie, avertizări luminoase pentru momentul optim de schimbare a treptei, precum şi instrucţiuni de navigaţie. *Funcţiile specifice M sunt disponibile pentru BMW X3 M Competition şi BMW X3 M.

Panoul de control al consolei centrale.

În panoul de control al consolei centrale uşor de accesat, butonul M MODE* de sub butonul „Start/Stop” permite schimbarea conţinutului afişajului. Butonul SETUP* oferă şi mai multe opţiuni pentru configurarea caracteristicilor automobilului. Deschide meniul pentru ajustări individuale ale dinamicii de condus. Butoanele adiţionale opresc sau pornesc sistemele de asistenţă individuale. *MODUL M şi SETUP sunt disponibile pentru BMW X3 M Competition şi BMW X3 M.

Butonul Start/Stop roşu.

După ce ai deschis automobilul, butonul Start/Stop roşu îţi permite să porneşti motorul fără a introduce cheia în contact. Acesta este folosit şi pentru a opri motorul. Cheia automobilului este recunoscută automat, fără a fi nevoie să o introduci în contact. *Butonul Start/Stop roşu este disponibil pentru modelele BMW X3 M Competition şi BMW X3 M.

Conectivitate şi servicii digitale

Remote Software Upgrade.

Este întotdeauna echipat cu cea mai recentă versiune de software. Cu Remote Software Upgrade, acesta va include mereu ultimele noutăţi. Poţi să descarci simplu şi rapid actualizările prin intermediul aplicaţiei My BMW sau al cartelei SIM încorporate în automobil şi apoi să le instalezi. Astfel, şi alte funcţii disponibile în automobilul tău BMW sunt activate.

Sistem de integrare pentru smartphone.

De ce să pleci la drum fără funcţiile smartphone-ului în automobilul tău BMW, când le poţi gestiona ca de obicei? Datorită sistemului de integrare pentru smartphone, automobilul tău acceptă Apple CarPlay şi Android Auto printr-o conexiune wireless între smartphone şi automobil. Acest lucru îţi permite să foloseşti funcţiile cunoscute şi numeroase aplicaţii în automobilul tău BMW.

Pachetul Connected Professional.

Serviciul de asistenţă Concierge, servicii la distanţă, BMW Maps, sistem de integrare pentru smartphone incluzând Apple CarPlay şi Android Auto sau chiar In-Car Experiences? De ce să alegi opţiuni individuale, atunci când le poţi avea pe toate? Cu pachetul Connected Professional, te poţi bucura de aceste servicii de la BMW ConnectedDrive.

Sistem wireless de încărcare telefon mobil.

Sistemul de încărcare wireless pentru telefon are un sistem de andocare pentru încărcare wireless. Antena exterioară îmbunătăţeşte semnalul pentru telefonul mobil. Prin Bluetooth pot fi conectate simultan 2 telefoane mobile şi un player audio.

Sisteme inteligente de asistenţă

Driving Assistant Professional.

Pachetul Driving Assistant Professional îţi oferă mai mult confort şi siguranţă în condiţii de trafic monotone sau critice. În plus faţă de conţinutul pachetului Driving Assistant, acesta include şi asistentul de direcţie şi de menţinere a benzii de circulaţie cu funcţii extinse, asistentul pentru oprire de urgenţă şi asistentul de menţinere a benzii de circulaţie cu protecţie activă la coliziune laterală.

Intelligent Personal Assistant.

Nu ar fi incredibil dacă automobilul tău BMW ar deveni şi expertul tău personal în automobile? Interacţionează cu automobilul tău folosind BMW Intelligent Personal Assistant (nu este disponibil în limba română). Rosteşte comenzi naturale pentru a opera numeroase funcţii ale automobilului. De asemenea, îţi poate explica aspecte legate de automobilul tău BMW şi te ajută să îl cunoşti şi mai bine.

Asistent la parcare Plus.

Asistentul la parcare Plus te ajută să parchezi şi să manevrezi automobilul. Acesta are, printre altele, sistem de camere video cu perspectivă panoramică, care include cameră video cu perspectivă de sus, precum şi sistem de asistenţă la parcarea laterală, sistem activ de asistenţă la parcare (Active PDC – „Active Park Distance Control”), funcţie de frânare în caz de urgenţă, asistent la parcare cu funcţie de orientare longitudinală şi laterală şi asistent pentru mersul în marşarier.

DATELE TEHNICE ALE MODELELOR BMW X3 M.

Putere maximă în CP (kW), la 1/min:

375 (510)/6,250

Cuplu maxim în Nm, la 1/min:

650/2,750–5,500

Acceleraţie 0 – 100 km/h, în sec.:

3.8

Consum mixt de combustibil, în l/100 km:

11.0–10.6

Consumul de combustibil şi emisiile de CO₂ ale modelelor BMW X3 M.

BMW X3 M:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 11.0–10.6
Emisii medii de CO2, în g/km: 251–241

BMW X3 M40i:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 9.5–8.7
Emisii medii de CO2, în g/km: 217–199

BMW X3 M40d:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 7.3–6.6
Emisii medii de CO2, în g/km: 192–173

BMW INDIVIDUAL PENTRU BMW X3 M.

Modelul BMW X3 M inspiră prin designul sportiv cu o prezentă uimitoare şi dinamică de condus care îţi taie respiraţia. Opţiunile de echipare exclusive de la BMW Individual îţi permit să subliniezi în plus caracterul unic al acestui automobil excepţional. Poţi alege dintre numeroase culori de vopsea strălucitoare BMW Individual, precum Grigio Telesto ilustrat aici, care creează o apariţie agilă. În interior, scaunele M Sport din cea mai fină piele creează o ambianţă sportivă şi elegantă, de exemplu interiorul din piele BMW Individual Merino Tartufo cu perforaţii parţiale. Benzile de finisare interioare de calitate superioară BMW Individual din fibră de carbon cu detalii în Crom Pearl completează impresia generală excelentă.

BMW X3 M: ACCESORII BMW M PERFORMANCE.

Echipamente extra-sportive pentru BMW X3 M.

Modelul BMW X3 M iese în evidenţă datorită designului extrem de sportiv şi dinamic. Cu opţiunile de înaltă calitate de la accesoriile BMW M Performance, îmbunătăţeşti caracterul motorsport al automobilului – şi subliniezi intenţia sa de înaltă performanţă cu accente suplimentare specifice M.

Grilă frontală BMW M Performance din fibră de carbon.

Scoate-ţi stilul în evidenţă: rama grilei frontale M Performance este confecţionată din fibră de carbon de calitate premium. Pentru un aspect deosebit de elegant, sportiv şi individual.

Ornamentele grilei de admisie M Performance din fibră de carbon din partea din faţă.

O declaraţie fermă: Admisiile de aer M Performance realizate integral din fibră de carbon adaugă o notă distinctivă de motorsport părţii frontale a automobilului.

Capacele oglinzilor exterioare M Performance din fibră de carbon.

Capacele oglinzilor exterioare M Performance sunt fabricate integral din fibră de carbon şi sunt realizate manual minuţios.

Difuzor spate M din fibră de carbon.

Difuzorul spate M din fibră de carbon creează un aspect şi mai dinamic – şi transformă aspectul musculos al automobilului în ceva mult mai impresionant.

Volan BMW M Performance Pro.

Cu forma sa uimitoare şi zona de prindere distinctivă în Alcantara, volanul oferă o atmosferă motorsport inconfundabilă în habitaclu.

Învelitoarea de antenă din fibre de aramidă M Performance.

Atât un detaliu vizual, cât şi funcţional în acelaşi timp pe plafonul automobilului: învelitoarea de antenă din fibre de aramidă M Performance.

MY BMW App

Aplicaţia My BMW ţi se potriveşte perfect, la fel ca automobilul tău BMW. Este legătura directă cu automobilul tău şi cu lumea BMW, chiar şi atunci când nu eşti în maşină. Cu un design modern, o interfaţă intuitivă şi multe funcţii, aplicaţia My BMW va deveni însoţitorul tău zilnic în deplasare. Planifică-ţi deplasările cât încă eşti în mişcare sau verifică statusul încărcării automobilului tău electric BMW.

Descarcă aplicaţia din App Store Descarcă aplicaţia din App Google Play

Cere o oferta personalizata.

 

    Informaţii personale

    Maşina actuală

    *Consimţământul meu cu privire la comunicarea de marketing