BMW X4 M, BMW X4 M40i şi BMW X4 M40d.

Rebeli fermecători: automobilele BMW X4 M combină performanţele spectaculoase şi exclusivitatea unui automobil M cu conceptul progresiv al unui BMW X4. Alege una dintre cele patru versiuni de sports activity coupé (SAC).

Noul BMW X4 M se trage din fraţii lui din sporturile cu motor şi oferă o dinamică de condus la un alt nivel. BMW X4 M40i şi BMW X4 M40d sunt în formă maximă pe orice tip de traseu şi combină excelent performanţele ridicate, confortul şi eficienţa.

 

BMW X4 M:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 10,5 – 10,9
Emisii medii de CO2, în g/km: 238 – 247

BMW X4 M40i:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 8,7 – 9,5
Emisii medii de CO2, în g/km: 198 – 216

BMW X4 M40d:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 6,5 – 7,3
Emisii medii de CO2, în g/km: 171 – 191

COMPARAŢIE MODELE BMW X4 M.

Cele mai importante detalii de performanţă dintr-o privire: motor, suspensie şi putere.

BMW X4 M - INFORMAŢII DESPRE PRODUS.

Dinamica de condus şi elementele de design ale modelului BMW X4 M.

Un automobil dinamic cu un design extrovertit: noului BMW X4 M îi place să fie admirat. Preferabil, atunci când îşi arată calităţile sportive. Cu performanţe impresionante care se bazează pe numeroase componente ale trenului de rulare şi sistemului de suspensie care au fost adaptate din sporturile cu motor. Stilul sportiv subliniază potenţialul dinamic al acestui model M. Printre alte îmbunătăţiri se numără elementele de design specifice ale pachetului exterior M Carbon, cum ar fi capacele oglinzilor exterioare, spoilerul spate şi difuzorul spate fabricate din fibră de carbon. Ambiţiile sportive ale automobilului pot fi observate peste tot în habitaclu - materialele luxoase şi caracteristicile specifice M creează o atmosferă de timp motorsport.

Dinamica

Motorul performant BMW M TwinPower Turbo pe benzină cu 6 cilindri în linie.

Motorul M TwinPower Turbo pe benzină cu 6 cilindri în linie oferă distribuţie superioară a puterii, condus lin şi sunetul inconfundabil al motorului M. Cele două turbocompresoare MonoScroll, sistemul de injecţie directă de înaltă precizie, sistemul de control complet variabil al supapelor şi sistemul de control variabil al arborelui cu came asigură o performanţă excepţională, dezvoltând 480 CP (353 kW) şi un cuplu impresionant de 620 Nm.

Suspensie specifică M.

Suspensia adaptivă specifică M subliniază potenţialul dinamic mare al automobilului. Modul de conducere COMFORT asigură o deplasare lină pe suprafeţe denivelate. Modul SPORT este perfect pentru drumurile de ţară şi pentru circuitele denivelate. Direct şi fără compromisuri, SPORT+ garantează o experienţă deosebit de precisă pe circuitele nivelate.

xDrive M.

BMW xDrive M cu diferenţial M activ garantează tracţiune şi dinamică de condus maxime, atât în călătoriile zilnice, cât şi pe circuitul de curse. Tehnologia specifică M îmbină agilitatea caracteristică tracţiunii spate cu controlul oferit de sistemul de tracţiune integrală. Poţi alege între următoarele variante de tracţiune: tracţiune integrală şi tracţiune integrală sport.

Transmisie Steptronic M cu 8 trepte şi Drivelogic.

Transmisia Steptronic M cu 8 trepte şi Drivelogic oferă numeroase opţiuni de schimbare a vitezelor: foarte dinamic sau confortabil. Treptele de viteză pot fi schimbate în mod manual, folosind schimbătorul de viteze sau padelele de schimbare a treptelor de viteză de pe volan şi viteza de schimbare a transmisiei automate poate fi ajustată folosind Drivelogic.

M Servotronic.

În fiecare situaţie de condus, sistemul M Servotronic oferă putere optimă de direcţionare prin ajustarea sa în funcţie de viteza curentă de rulare. Mai mult, acesta asigură un răspuns direct şi precis al direcţiei, la orice viteză. Sistemul este reglat special pentru modelele M şi dispune de trei setări diferite, care pot fi selectate prin intermediul configurării M.

Frâne M din material compozit.

Datorită folosirii unui amestec de materiale, frânele M din material compozit oferă valori de decelerare impresionante şi sunt extrem de stabile şi durabile. Acestea cântăresc mai puţin, ceea ce are un impact pozitiv asupra agilităţii, a dinamicii şi a acceleraţiei. Etrierele în roşu lucios şi cu logo M sunt elementele cheie ale acestui sistem de frânare M performant.

Design

Design frontal.

Partea frontală a noului BMW X4 M scoate în evidenţă sportivitatea şi dinamismul fără compromisuri al automobilului. Grila frontală M cu fante duble în negru lucios va atrage privirile tuturor. Împreună cu farurile înguste, formează o simbioză plină de dinamism cu stilul tridimensional specific. Aspectul sportiv al acestui sports activity coupé (SAC) îndrăzneţ este completat de gurile de admisie hexagonale mari cu structură în formă de fagure şi de prizele de aer încorporate.

Jante M din aliaj uşor Double-spoke de 20”, tip 764 M, Gri Orbit, cu anvelope mixte.

Jante M din aliaj uşor V-spoke de 21”, tip 765 M, în Jet Black Bicolor, lucioase, cu anvelope mixte, dimensiuni faţă 9,5 J x 21, 255/40 ZR21 şi spate 10 J x 21, 265/40 ZR21.

Oglinzi M exterioare.

Oglinzile exterioare M optimizate aerodinamic reprezintă o parte importantă a designului M sportiv şi dinamic. Ataşate caroseriei cu o bază proiectată cu două punţi, acestea subliniază estetica automobilului şi ingineria de precizie până la ultimul detaliu. Semnalizatoarele suplimentare cu tehnologie LED sunt integrate în ramele oglinzilor.

Volan M îmbrăcat în piele.

Volanul M îmbrăcat în piele cu butoane multifuncţionale, emblemă M şi airbag integrat pe partea conducătorului auto este prezentat într-un design cu trei spiţe cu un decupaj pe spiţa de la ora 6. Volanul este îmbrăcat în piele Walknappa neagră, are cusături contrastante în culorile M şi zone ergonomice pentru degetul mare, astfel asigură o experienţă de manevrare directă şi sportivă a automobilului.

Scaune M Sport ergonomice.

Scaunele M Sport ergonomice au reglaje multiple şi tetiere parţial integrate şi oferă suport excelent în părţile laterale pentru tine şi pasagerul din faţă. În plus, lăţimea spătarului poate fi ajustată în mod individual. Designul deosebit, cu logo M negru, subliniază alura sportivă a automobilului.

Manetă M pentru schimbarea vitezelor.

Maneta M iluminată pentru schimbarea vitezelor este decorată cu un model specific M şi este foarte uşor de utilizat. În modul S, conducătorul auto poate schimba vitezele manual folosind schimbătorul de viteze sau padelele de schimbare a treptelor de viteză; în modul D schimbarea treptelor de viteză se realizează automat. Comutatorul Drivelogic permite selectarea uneia dintre cele trei programe de schimbare specifice M.

BMW X4 M – IMPRESII.

MODELELE BMW X4 M40i și M40d – DETALII IMPORTANTE.

Dinamica de condus şi elementele de design ale BMW X4 M40i şi BMW X4 M40d.

BMW X4 M40i şi BMW X4 M40d oferă performanţe dinamice şi sunt echipate cu funcţii exclusive care le sporesc calităţile sportive. Printre acestea se numără pachetul M Aerodinamic şi un set perfect coordonat de sisteme de tracţiune şi suspensie, precum BMW xDrive, transmisia Steptronic cu 8 trepte de viteză, direcţia sport variabilă şi diferenţialul sport M. Ambele modele inspiră din punct de vedere vizual cu un design care este atât sportiv, cât şi extravagant.

Dinamica de condus

Motorul BMW M TwinPower Turbo cu 6 cilindri.

BMW X4 M40i este propulsat de un motor de trei litri pe benzină cu 6 cilindri în linie cu tehnologie BMW M TwinPower Turbo. Cu o putere de 354 CP (260 kW) şi un cuplu maxim de 500 Nm, performanţele sale sportive te vor impresiona. În plus, accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 4,8 secunde. BMW X4 M40d este propulsat de un motor diesel cu 6 cilindri care dezvoltă 326 CP (240 kW) şi un cuplu maxim de 700 Nm. În plus, accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 4,9 secunde.

Suspensie M Sport

Suspensia M Sport se remarcă datorită caracterului dinamic şi a amortizoarelor cu reglaj mai rigid. Dispune de presetări pentru o cursă mai mică a amortizoarelor şi pentru întărirea stabilizatoarelor. Împreună, acestea determină un răspuns mai direct al suspensiei cu design sportiv şi asigură un stil dinamic de condus.

Transmisie Steptronic Sport cu 8 trepte de viteză.

Transmisia Steptronic Sport cu 8 trepte asigură o schimbare foarte sportivă a treptelor de viteză. Aceasta este disponibilă în versiune automată sau manuală, cu padele sau schimbător de viteze – pentru condus confortabil sau foarte dinamic. În modul SPORT şi cu schimbătorul de viteze în poziţia S/M din stânga, acţiunea de schimbare a treptelor este configurată pentru a oferi cea mai bună performanţă.

Direcţie sport variabilă.

Direcţia sport variabilă cu Servotronic oferă răspuns direct şi agil şi se asigură că efortul fizic necesar la virare este redus. Aceasta reacţionează la unghiul volanului cu diverse rapoarte de direcţie. Acest lucru oferă manevrabilitate îmbunătăţită în timpul condusului dinamic şi reduce efortul fizic necesar la virare atunci când parchezi sau manevrezi automobilul.

Diferenţial M Sport.

Diferenţialul M Sport optimizează tracţiunea şi stabilitatea la condus atunci când automobilul schimbă banda de rulare, când accelerează, când intră în viraje cu viteză mare sau pe suprafeţe cu denivelări. Tracţiunea este optimizată prin intermediul unui dispozitiv controlat electronic, ce reduce diferenţa dintre viteza de rotaţie a roţilor din spate.

Frâne M Sport.

Frânele M Sport au etriere albastre fixe cu patru pistoane în faţă şi etriere flotante cu un singur piston în spate (opţional în roşu lucios), cu logo „M”, ventilate intern, precum şi discuri de frână mai mari, pentru a oferi performanţe excelente la frânare. Adaptate potenţialului dinamic foarte ridicat al automobilului, permit, de asemenea, adoptarea unui stil de condus deosebit de sportiv şi un răspuns excelent la frânare pe suprafeţe umede.

Design

Elemente de design specifice pentru BMW X4 M40i şi X4 M40d.

Detaliile de design unice subliniază performanţele spectaculoase ale noilor BMW X4 M40i şi BMW X4 M40d atât în interior, cât şi la exterior. Printre acestea se numără grila frontală M cu logo M, fante duble în negru lucios şi cadru din crom, oglinzile exterioare M negre, jantele M lucioase din aliaj uşor de 21” şi ţevile de eşapament proeminente cu ornamente de formă liberă în stil „Two Teeth” din crom negru. În interior, volanul M îmbrăcat în piele cu cusături contrastante şi scaunele sport pentru şofer şi pasagerul din faţă creează o atmosferă sportivă.

Faruri BMW Individual Shadow Line.

Luminile din pachetul M Shadow Line conferă farurilor un aspect sportiv. Toate elementele din crom sunt finisate în negru. Detaliile închise la culoare completează perfect pachetul M Shadow Line lucios cu caracteristici extinse, disponibil opţional.

Vopsele BMW Individual Frozen.

Vopselele BMW Individual Frozen te ajută să transformi noile BMW X4 M40i şi BMW X4 M40d în automobile cu adevărat unice. Cele trei variante unice de vopsea cu efecte mate spectaculoase - Gri Frozen Deep, Albastru Frozen Maria şi Alb Frozen - conferă o personalitate unică acestor automobile sports activity coupé (SAC).

Jante M din aliaj uşor Double-spoke de 21”, tip 718 M, Bicolore, cu anvelope mixte.

Jante M din aliaj uşor Double-spoke de 21”, tip 718 M, Jet Black Bicolor, lucioase, cu anvelope mixte şi runflat. Dimensiuni faţă 8,5 J x 21, 245/40 R21 şi spate 9,5 J x 21, 275/35 R21.

Pachet M Aerodinamic.

Pachetul M Aerodinamic are spoiler faţă, spoiler spate şi praguri laterale specifice M în culoarea caroseriei, precum şi difuzor aerodinamic în negru lucios. Împreună, acestea se impun prin dinamism pur şi sportivitate.

Ornamente interioare din fibră de carbon.

Ornamente interioare M din fibră de carbon cu detalii în Crom Pearl pe panoul de instrumente şi pe portiere.

Scaune Sport pentru conducătorul auto şi pasagerul din faţă.

Scaunele Sport ajustabile individual pentru şofer şi pasagerul din faţă dispun de opţiuni de reglare manuală, inclusiv poziţia „înainte şi înapoi”, precum şi unghiul spătarului şi al scaunului. O opţiune suplimentară pentru şofer: reglarea lăţimii spătarului. Datorită dimensiunii mai mari a scaunului şi a suporturilor din spătar, precum şi a suporturilor laterale bine definite, acestea asigură o ergonomie excelentă şi suport lateral consistent.

Volan M îmbrăcat în piele.

Volanul M îmbrăcat în piele cu butoane multifuncţionale, emblemă M şi airbag integrat pe partea conducătorului auto beneficiază de un design cu trei spiţe şi decupaj pe spiţa de jos. Volanul este îmbrăcat în piele Walknappa neagră, are cusături contrastante în culorile M şi zone ergonomice pentru degetul mare, asigurând astfel o manevrare directă şi sportivă a automobilului.

MODELELE BMW X4 M40i ŞI M40d – IMPRESII.

BMW X4 M: HABITACLU ŞI TEHNOLOGII.

Instrumentele specifice M şi conceptele operaţionale, serviciile digitale şi sistemele inteligente de asistenţă a conducătorului auto ale modelelor BMW X4 M.

Graţie funcţiilor sale inovatoare şi orientate spre confort, habitaclul automobilelor BMW X4 îţi oferă mobilitate şi conectivitate de primă clasă. Bucură-te de flerul exclusivist specific sporturilor cu motor de care beneficiază numeroasele funcţii specifice M în timp ce profiţi de sistemele inteligente de asistenţă sau comunici cu automobilul tău BMW prin intermediul BMW Intelligent Personal Assistant. Numeroase funcţii de conectivitate şi servicii digitale sunt disponibile pentru a-ţi oferi o legătură ideală cu automobilul tău BMW tău şi cu restul lumii.

Panoul de instrumente specific M & conceptul de operare

Panoul de instrumente specific M.

Panoul de instrumente specific M* oferă o afişare deosebit de precisă şi focalizată a datelor de condus în modurile „SPORT” şi „TRACK”. În acest fel, valori precum presiunea de admisie sau presiunea şi temperatura din cauciucuri sunt întotdeauna vizibile, chiar şi pe circuitul de curse. Operarea şi configurarea se efectuează folosind butonul „M MODE” de pe unitatea de control din consola centrală. * Disponibil pentru BMW X4 M Competition şi BMW X4 M.

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional cu funcţie de navigaţie include două ecrane de afişare de înaltă calitate, care au un Control Display de 12,3” de înaltă rezoluţie cu operare tactilă şi un afişaj de instrumente complet digital de 12,3”. Sistemul de operare BMW 7 poate fi operat şi prin intermediul controlerului iDrive Touch.

Setările M.

Setările M* îţi permit să configurezi diferiţi parametri ai dinamicii de condus, cum ar fi caracteristicile motorului, suspensiei şi direcţiei, configurările xDrive M sau nivelul de control pentru sistemul de control dinamic al stabilităţii (DSC – „Dynamic Stability Control”), în funcţie de necesităţi. * Setările M sunt disponibile pentru BMW X4 M Competition şi BMW X4 M.

BMW Head-Up Display cu funcţii specifice M.

Sistemul BMW Head-Up Display integral color cu funcţii specifice M* proiectează toate informaţiile esenţiale pentru condus direct în câmpul tău vizual. Prin simpla apăsare a unui buton, poţi selecta afişajul specific M, ce are indicator de schimbare a treptelor de viteză, turometru sub formă de scală variabilă în funcţie de turaţie, avertizări luminoase pentru momentul optim de schimbare a treptei, precum şi instrucţiuni de navigaţie. * Funcţiile specifice M sunt disponibile pentru BMW X4 M Competition şi BMW X4 M.

Panoul de control al consolei centrale.

În panoul de control al consolei centrale uşor de accesat, butonul M MODE* de sub butonul „Start/Stop” permite schimbarea conţinutului afişajului. Butonul SETUP* oferă şi mai multe opţiuni pentru configurarea caracteristicilor automobilului. Deschide meniul pentru ajustări individuale ale dinamicii de condus. Butoanele adiţionale opresc sau pornesc sistemele de asistenţă individuale. * M MODE şi SETUP sunt disponibile pentru BMW X4 M Competition şi BMW X4 M.

Butonul Start/Stop roşu.

După ce ai deschis automobilul, butonul Start/Stop roşu îţi permite să porneşti motorul fără a introduce cheia în contact. Acesta este folosit şi pentru a opri motorul. Cheia automobilului este recunoscută automat, fără a fi nevoie să o introduci în contact. * Butonul Start/Stop roşu este disponibil pentru BMW X4 M Competition şi BMW X4 M.

Conectivitate şi servicii digitale

Remote Software Upgrade.

Este întotdeauna echipat cu cea mai recentă versiune de software. Cu Remote Software Upgrade, acesta va include mereu ultimele noutăţi. Poţi să descarci simplu şi rapid actualizările prin intermediul aplicaţiei My BMW sau al cartelei SIM încorporate în automobil şi apoi să le instalezi. Astfel, şi alte funcţii disponibile în automobilul tău BMW sunt activate.

Sistem de integrare pentru smartphone.

De ce să pleci la drum fără funcţiile smartphone-ului în automobilul tău BMW, când le poţi gestiona ca de obicei? Datorită sistemului de integrare pentru smartphone, automobilul tău acceptă Apple CarPlay şi Android Auto printr-o conexiune wireless între smartphone şi automobil. Acest lucru îţi permite să foloseşti funcţiile cunoscute şi numeroase aplicaţii în automobilul tău BMW.

Pachetul Connected Professional.

Serviciul de asistenţă Concierge, servicii la distanţă, BMW Maps, sistem de integrare pentru smartphone incluzând Apple CarPlay şi Android Auto sau chiar In-Car Experiences? De ce să alegi opţiuni individuale, atunci când le poţi avea pe toate? Cu pachetul Connected Professional, te poţi bucura de aceste servicii de la BMW ConnectedDrive.

Sistem wireless de încărcare telefon mobil.

Sistemul de încărcare wireless pentru telefon are un sistem de andocare pentru încărcare wireless. Antena exterioară îmbunătăţeşte semnalul pentru telefonul mobil. Prin Bluetooth pot fi conectate simultan 2 telefoane mobile şi un player audio.

Sisteme inteligente de asistenţă

Driving Assistant Professional.

Pachetul Driving Assistant Professional îţi oferă mai mult confort şi siguranţă în condiţii de trafic monotone sau critice. În plus faţă de conţinutul pachetului Driving Assistant, acesta include şi asistentul de direcţie şi de menţinere a benzii de circulaţie cu funcţii extinse, asistentul pentru oprire de urgenţă şi asistentul de menţinere a benzii de circulaţie cu protecţie activă la coliziune laterală.

Intelligent Personal Assistant.

Nu ar fi incredibil dacă automobilul tău BMW ar deveni şi expertul tău personal în automobile? Interacţionează cu automobilul tău folosind BMW Intelligent Personal Assistant (nu este disponibil în limba română). Rosteşte comenzi naturale pentru a opera numeroase funcţii ale automobilului. De asemenea, îţi poate explica aspecte legate de automobilul tău BMW şi te ajută să îl cunoşti şi mai bine.

Asistent la parcare Plus.

Asistentul la parcare Plus te ajută să parchezi şi să manevrezi automobilul. Acesta are, printre altele, sistem de camere video cu perspectivă panoramică, care include cameră video cu perspectivă de sus, precum şi sistem de asistenţă la parcarea laterală, sistem activ de asistenţă la parcare (Active PDC – „Active Park Distance Control”), funcţie de frânare în caz de urgenţă, asistent la parcare cu funcţie de orientare longitudinală şi laterală şi asistent pentru mersul în marşarier.

DATELE TEHNICE ALE MODELELOR BMW X4 M.

Putere maximă în kW (CP), la 1/min

375 (510)

Cuplu maxim în Nm, la 1/min:
650/2.750 – 5.500
Acceleraţie 0 – 100 km/h, în sec.:

3,8

Consum mixt de combustibil, în l/100 km:

10,5 – 10,9

 

Consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale modelelor BMW X4 M.

BMW X4 M:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 10,5 – 10,9
Emisii medii de CO2, în g/km: 238 – 247

BMW X4 M40i:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 8,7 – 9,5
Emisii medii de CO2, în g/km: 198 – 216

BMW X4 M40d:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 6,5 – 7,3
Emisii medii de CO2, în g/km: 171 – 191

BMW X4 M: ACCESORII BMW M PERFORMANCE.

Echipamente extra-sportive pentru BMW X4 M.

BMW X4 M iese în evidenţă datorită designului extrem de sportiv şi dinamic. Cu opţiunile de înaltă calitate de la accesoriile BMW M Performance, îmbunătăţeşti caracterul motorsport al automobilului – şi subliniezi aspiraţiile sale în materie de performanţe ridicate cu accente suplimentare specifice M.

Grilă frontală BMW M Performance din fibră de carbon.

Scoate-ţi stilul în evidenţă: rama grilei frontale M Performance este confecţionată din fibră de carbon de calitate premium. Pentru un aspect deosebit de elegant, sportiv şi individual.

Capac pentru rezervor M Performance din fibră de carbon.

Detaliile fac diferenţa: Capacul pentru rezervor M Performance din fibră de carbon sporeşte aspectul sportiv şi unic al automobilului.

Capacele oglinzilor exterioare M Performance din fibră de carbon.

Capacele oglinzilor exterioare M Performance sunt fabricate integral din fibră de carbon şi sunt realizate manual minuţios.

Difuzor spate M din fibră de carbon.

Difuzorul spate M din fibră de carbon creează un aspect şi mai dinamic – şi transformă aspectul musculos al automobilului în ceva mult mai impresionant.

Volan BMW M Performance Pro.

Cu forma sa uimitoare şi zona de prindere distinctivă în Alcantara, volanul oferă o atmosferă motorsport inconfundabilă în habitaclu.

Învelitoarea de antenă din fibre de aramidă M Performance.

Atât un detaliu vizual, cât şi funcţional în acelaşi timp pe plafonul automobilului: învelitoarea de antenă din fibre de aramidă M Performance.

MY BMW App

Aplicaţia My BMW ţi se potriveşte perfect, la fel ca automobilul tău BMW. Este legătura directă cu automobilul tău şi cu lumea BMW, chiar şi atunci când nu eşti în maşină. Cu un design modern, o interfaţă intuitivă şi multe funcţii, aplicaţia My BMW va deveni însoţitorul tău zilnic în deplasare. Planifică-ţi deplasările cât încă eşti în mişcare sau verifică statusul încărcării automobilului tău electric BMW.

Descarcă aplicaţia din App Store Descarcă aplicaţia din App Google Play

Cere o oferta personalizata.

 

    Informaţii personale

    Maşina actuală

    *Consimţământul meu cu privire la comunicarea de marketing