TOT CE ESTE MAI BUN DIN CELE DOUĂ LUMI.

Descoperă gama de modele BMW Plug-in Hybrid.

 

• Flexibilitate maximă prin combinaţia dintre un motor pe benzină şi un motor electric
• Perfecte pentru drumurile tale zilnice
• Eficienţă maximă datorită distribuţiei inteligente a energiei şi a comutării automate între modurile de propulsive

 

Vizitează cel mai apropiat partener BMW, configurează opţiunile preferate, află detaliile despre autonomie şi încărcare şi pentru ce modele poţi accesa ecotichetul în valoare de până la 32.000 lei*.

BUCURIA DE A CONDUCE: MODELE BMW PLUG-IN HYBRID.

 
 • Experienţă de condus aproape silenţioasă în modul pur electric
 • Putere suplimentară în timpul acceleraţiei datorită motorului electric
 • Eficienţă maximă datorită distribuţiei inteligente a energiei şi a comutării automate între modurile de propulsie
 
 
Găseşte-ţi noul automobil BMW plug-in hybrid

UN MODEL BMW PLUG-IN HYBRID SE POTRIVEŞTE PERFECT CU STILUL TĂU DE VIAŢĂ.

 

 • Flexibilitate maximă – ideal pentru versatilitate completă
 • Perfect pentru drumurile tale zilnice datorită combinaţiei excelente dintre motorul pe benzină şi motorul electric
 • Flota tot mai mare de automobile BMW plug-in hybrid asigură varietate şi individualitate maximă pentru orice stil de viaţă

BMW MILD HYBRID.

 
 • Energia electrică recuperată în timpul frânării este disponibilă pentru motor şi sistemele electrice ale automobilului
 • Senzaţie unică la volan cu beneficii vizibile în ceea ce priveşte dinamica
 • Acceleraţie mai intensă cu un consum de combustibil mai mic şi mai puţine emisii de CO₂
 
 
Află mai multe despre tehnologia BMW Mild Hybrid

BMW PLUG-IN HYBRID: GĂSEŞTE MODELUL PREFERAT.

Tehnologia viitorului

şi certitudinea experienţei.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE: CELE MAI IMPORTANTE ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI DESPRE MODELELE NOASTRE PLUG-IN HYBRID.

 

Un automobil plug-in hybrid (PHEV – „Plug-in Hybrid Electric Vehicle”, trad. „Automobil electric plug-in hybrid”) combină un motor pe benzină, un motor electric și o baterie de înaltă tensiune – oferind, astfel, tot ce este mai bun din ambele lumi. Acest lucru permite scăderea consumului de combustibil și a emisiilor de CO2. Interacțiunea dintre cele două sisteme oferă și performanță suplimentară și putere de accelerare.

După cum sugerează și numele său, un model plug-in hybrid poate fi încărcat de la o priză, de la panoul BMW Wallbox sau de la o stație publică de încărcare. Eficiența maximă a unui model plug-in hybrid se obține cu bateria complet încărcată, ceea ce înseamnă că spațiul pentru încărcare trebuie să fie acasă sau la serviciu.

Autonomia electrică pentru condus integral electric cu bateria complet încărcată în cazul modelului BMW 530e, de exemplu, este de până la 66 de kilometri. La fel ca în cazul tuturor automobilelor cu baterie de înaltă tensiune, avansările tehnologice vor permite și o creștere a autonomiei electrice în următorii ani. În timpul recuperării, adică de fiecare dată când ridici piciorul de pe pedala de accelerație, energia cinetică este convertită în energie electrică și transferată către baterie – iar ca rezultat, obții mai mulți kilometri de autonomie electrică.

Ca parte a strategiei „Puterea de a alege”, BMW oferă clienților săi o selecție mare de modele plug-in hybrid, ca o decizie conștientă în favoarea acestui sistem de propulsie extrem de eficient.

Un model plug-in hybrid este ideal pentru conducătorii auto care necesită versatilitate și opțiuni cât mai multe: în primul rând, acesta oferă condus integral electric pentru rutina zilnică, precum drumul sustenabil către serviciu datorită costurilor optimizate. Acestea sunt utilizate în mod optim pe traseele de distanță medie realizate în mod regulat, în care predomină numărul de kilometri parcurși în mod electric. Iar în al doilea rând, aceste modele oferă autonomie maximă și flexibilitatea pentru distanțele lungi, precum excursiile de weekend cu familia.

Printre avantajele oferite conducătorului auto al unui model plug-in hybrid se numără experiența de condus aproape silențioasă în mod integral electric și puterea suplimentară de accelerare oferită de motorul electric.

Muți posesori de modele plug-in hybrid deja reușesc să acopere majoritatea traseelor în mod electric. În realitate, distanțele parcurse zilnic sunt în general mai mici de 50 de kilometri. În funcție de prețul individual pentru electricitate, acest lucru deja îți permite să faci economii semnificative în comparație cu un automobil clasic pe benzină. Și nu este deloc necesar să faci sacrificii în ceea ce privește comoditatea autonomiei modelelor clasice cu un automobil plug-in hybrid. Dacă nivelul de încărcare al bateriei sau capacitatea acesteia sunt insuficiente, se face trecerea automat la motorul cu ardere internă pentru a îndeplini respectiva necesitate.

De asemenea, există avantaje financiare specifice fiecărei țări pentru această categorie de automobile: direct prin subvenții pentru automobile electrice sau indirect prin taxe favorabile datorită emisiilor scăzute de CO2.

După cum sugerează și numele său, un model plug-in hybrid poate fi încărcat de la o priză, de la panoul BMW Wallbox sau de la o stație publică de încărcare. Eficiența maximă a unui model plug-in hybrid se obține cu bateria complet încărcată, ceea ce înseamnă că spațiul pentru încărcare trebuie să fie acasă sau la serviciu. Încarcă modelul tău plug-in hybrid cât de des posibil, pentru a putea profita mereu din plin de sistemul de propulsie electric suplimentar.
 
Totul despre încărcare

Un factor extern important care influențează performanța și capacitatea bateriei este temperatura. După cum probabil știi de la bateria telefonului tău mobil, performanța scade la temperaturi scăzute sau ridicate. Din acest motiv este important, în special pe timp de iarnă, să „precondiționezi” automobilul în timpul operațiunii de încărcare – cu alte cuvinte, să încălzești bateria și interiorul sau să le răcești, pe timp de vară. Acest lucru nu doar îți permite să economisești energie pentru călătorie, dar înseamnă și că beneficiezi încă de la început de un plus de eficiență, datorită bateriei cu temperatură optimă. Strategiile de operare optimizate din automobilul tău minimizează în mare măsură influența temperaturii. Și știai că capacitatea bateriei oferă și informații despre autonomia ta disponibilă? În afară de temperatură, alți factori care o influențează sunt utilizarea sistemelor, precum aerul condiționat, greutatea transportată și stilul tău de condus.

Dacă îți lași automobilul parcat pentru o perioadă mai lungă de timp, de exemplu pe timpul vacanței, încearcă să menții nivelul de încărcare între 30% și 50%. În plus, automobilul nu trebuie conectat la o stație de încărcare, atunci când este staționat pentru o perioadă mai lungă de timp.

În automobilul tău BMW plug-in hybrid, operarea hibridă anticipativă te ajută să ajungi la destinație eficient prin intermediul ghidării active la destinație. Așadar, folosește funcția de ghidare activă chiar dacă știi deja drumul. Utilizarea energiei electrice disponibile poate fi distribuită inteligent și optim, în funcție de ruta ta, permițându-ți să conduci electric în oraș și în zona de destinație. Într-un hybrid plug-in, modurile de condus familiare BMW sunt, de asemenea, extinse cu modul de condus HYBRID ECO PRO. Acesta optimizează eficiența funcțiilor de condus, confort, lumină și ale sistemului de climatizare. Forward View Assistant este o caracteristică specială a acestui mod. Îți arată sfaturi situaționale pentru un condus mai eficient în Head-Up Display sau combinația de instrumente din câmpul tău vizual – de exemplu, îți recomandă să iei piciorul de pe pedala de accelerație dacă o limitare de viteză este iminentă. O altă funcție utilă este Driving Style Analysis care analizează eficiența stilului tău de condus în meniul automobilului și oferă sugestii de ajutor pentru o conducere și mai eficientă. La automobilele mai noi cu propulsie hibridă (ex. BMW X5 xDrive45e), recuperarea adaptivă te sprijină și atunci când eliberezi pedala de accelerație. Cu ajutorul unui sistem de control inteligent și adaptiv la situațiile de trafic, automobilul decide independent între modurile sailing sau recuperare. Fie că este vorba despre automobile aflate în față, limite de viteză, sensuri giratorii, ieșiri de pe drumurile principale sau zone urbane – sistemul ajustează puterea de decelerare în mod ideal, în funcție de situația din trafic. Ca rezultat, folosirea frânei este redusă și crește confortul în timpul călătoriei – și toate acestea într-un mod eficient.

Încărcare şi autonomie

Articole

Modelul tău BMW electric sau plug-in hybrid te poate duce oriunde îţi doreşti.

 
Zilele în care automobilele electrice erau obligate să oprească la fiecare 100 km pentru reîncărcare sunt de mult apuse. Anxietatea de autonomie a fost înlocuită de relaxarea de autonomie.
 
 
Descoperă staţiile de încărcare PlugShare

BMW PLUG-IN HYBRID.

 

CERE O OFERTĂ PERSONALIZATĂ

Completează formularul de mai jos şi un reprezentant BMW APAN Motors te va contacta în curând şi îţi va transmite toate informaţiile suplimentare de care ai nevoie.  

  Informaţii personale

  Maşina actuală

  *Consimţământul meu cu privire la comunicarea de marketing